Език
Валута
Кошница

Загубата на личната автономия

Няма наличност
ISBN
9789540751986
16,00 лв.
Загубите, които може да преживее отделният човек, са свързани със стабилността на успехите му в социалния живот. В никое общество няма универсален стандарт за успех и неуспех, както и строга дефиниция за личностна загуба.
Повече информация
страници 240
корица твърда
Език Български
година 2021
Издателство УИ “Св. Климент Охридски“
ID на книга 612839
ISBN 9789540751986
Категории Психология
Книги на български език

Загубите, които може да преживее отделният човек, са свързани със стабилността на успехите му в социалния живот. В никое общество няма универсален стандарт за успех и неуспех, както и строга дефиниция за личностна загуба. В определени, по-мащабни епизоди от общественото развитие се формира относително устойчива система от ценности, които в различна степен доминират в живота на хората.

Въпреки масовата употреба на понятието „ценност", то продължава да бъде интуитивно разбирано и доста свободно тълкувано във всекидневния език на общуването. В психологията в понятието за ценност се влага разбирането, че то означава: „степен на желателност". От тази позиция може да се интерпретира връзката между успехите и загубите, които съпътстват индивида през житейския му път. Степента на желателност е двигател на човешките амбиции; тя формира образа на тези елементи от външния свят, които ние искаме да станат част от нашето социално Аз.

Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.