Кошница 0

Задача за три кучета

На склад
ISBN
9789543652952
23,95 лв.

Много неща могат да убягнат на всеки, но не и на кралицата. Освен това тя има възможност да размишлява за всичко, което я тревожи, по време на ежедневните разходки със своите три кучета. Да, тя може да е жена, при това на солидна възраст, но именно фактът, че някой може да я подценява, й дава допълнително предимство.

След като край басейна в Бъкингамския дворец е открито тялото на една от икономките в локва кръв, започва разследване. От полицията смятат, че смъртта й е резултат от нещастен случай, но кралицата е на друго мнение. Тя отново се заема с разследване, изпълнено с повече обрати, отколкото би могла да предположи. С помощта на своята доверена помощничка Роузи Ошоди, „Началството“ започва да подрежда и преценява фактите. 

Оказва се, че няколко жени от дворцовия персонал са станали жертви на тормоз с анонимни писма. След като и Роузи получава такова писмо, Нейно Величество се заема сериозно да разреши случая. Но дали ще успее да го направи, преди убиецът да набележи следващата си жертва?

С. Дж. Бенет отново ни впечатлява с интригуваща мистерия, в традициите на британските криминални класики. Но на мястото на мис Марпъл, кралица Елизабет се проявява като безпогрешен детектив, който правилно разчита всяка следа и успява безкрайно елегантно и небрежно да разпита всеки, за да получи нужната й информация. За пореден път се убеждаваме в нейните качества, превърнали я още приживе в легенда. Всичко от ежедневието й е представено напълно автентично, а отношенията със съпруга й Филип гарнират с приятна доза хумор криминалната интрига.


Повече информация
Автор С. Дж. Бенет
Страници 432
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 29.05.2024 г.
Издателство Еднорог
Преводач Майре Буюклиева
ID на книга 619371
Поредица Нейно Величество кралицата разследва
ISBN 9789543652952
Категории Трилъри и криминални романи
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Задача за три кучета
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.