Валута
Кошница

Време за суинг

На склад
ISBN
9786191867486
22,00 лв.
Зейди Смит е най-добрата писателка от нашето поколение, а Време за суинг е най-добрата ѝ книга до момента. Романът суингира, лъкатуши и пулсира в ритъма на живота, изпълнен с емоция, екзалтиращо интелектуален и потопен в тъга.
Повече информация
Автор Зейди Смит
Страници 504
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 12.08.2022 г.
Издателство Жанет 45
ID на книга 615150
ISBN 9786191867486
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги

Ако си представим всички съботи през 1982-ра като един-единствен ден, то срещнах Трейси в десет сутринта в онази събота, както вървяхме по песъчливия чакъл на църковния двор, всяка стиснала майка си за ръката.

Имаше още някакви момичета, но по очевидни причини двете с нея се забелязахме взаимно, отчетохме сходствата и различията типично по момичешки. При нас оттенъкът на кожата беше съвсем еднакъв, сякаш и двете бяхме изваяни от един и същ светлокафеникав къс - и луничките ни се скупчваха на едни и същи места, бяхме еднакви на ръст. Само дето моето лице изглеждаше унило и меланхолично, с издължен сериозен нос, а очите ми бяха извити надолу, устата също.

Лицето на Трейси беше наперено и обло, приличаше на по-смугла версия на Шърли Темпъл, само дето носът ѝ беше проблемен като моя, веднага го забелязах, нелеп нос - вирнат право нагоре във въздуха като зурличка. Симпатично, но в същото време и доста отблъскващо: ноздрите ѝ бяха постоянно на показ. По отношение на носа бяхме едно на едно. Що се отнася до косата - резултатът беше категорично в нейна полза.

Зейди Смит е най-добрата писателка от нашето поколение, а Време за суинг е най-добрата ѝ книга до момента. Романът суингира, лъкатуши и пулсира в ритъма на живота, изпълнен с емоция, екзалтиращо интелектуален и потопен в тъга. Какво чудо е, че литературата все още прави неща, непосилни за другите форми на изкуство. Какво чудо е, че Зейди Смит е сред нас и продължава да пише.
Гари Щайнгарт

Време за суинг е повратна точка в писателския път на Смит; роман, в който помъдрелият є поглед най-сетне е на нивото на езиковата є виртуозност... Нейната проза носи дълбока наслада, лишена е от ефектни остроумия и импулсивни оценки, чудесно балансирана и добре акордирана. Изумително е да се наблюдава развитието на Смит от блестящия є дебют, през острата самокритичност, до зрелия и опитен творец, който е днес.
Самир Рахим, Prospect Magazine

Време за суинг се отнася към Бели зъби така, както неотдавнашният роман на Джонатан Сафран Фоер Ето ме - към неговия дебют: може жизнерадостната нотка да е приглушена, но в замяна виждаме политическа мъдрост и емоционална зрялост… Време за суинг прилича повече на творба на Джордж Елиът… Неподправена и красиво сътворена трагикомедия… Идеите се подчиняват на блестяща хореография: ако Бели зъби беше Бъзби Бъркли, то Време за суинг е Пина Бауш... енергичен, значим, дискусионен и високолитературен текст.
Стюарт Кели, Scotsman

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Време за суинг
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.