Кошница 0

Владетелят

"Владетелят" е най-известното произведение на ренесансовия мислител, философ и дипломат Николо Макиавели. Творбата се смята за едно от първите - ако не и първото изобщо - произведение на политическата философия. В книгата са анализирани механизмите на власт (завладяване, укрепване, задържане на властта и т. н.).
"Владетелят" е най-известното произведение на ренесансовия мислител, философ и дипломат Николо Макиавели. Творбата се смята за едно от първите - ако не и първото изобщо - произведение на политическата философия. В книгата са анализирани механизмите на власт (завладяване, укрепване, задържане на властта и т. н.). Едно от главните действащи лица е Чезаре Борджия. Книгата е създадена през 1513 г. и е публикувана посмъртно през 1532 г. Авторът я посвещава на влиятелното флорентинско семейство Медичи, чието благоволение Макиавели по този начин се опитва да спечели. Значимостта и важността на творбата водят до множество интерпретации, които от своя страна дават началото на т. нар. макиавелизъм и антимакиавелизъм.

Повече информация
Автор Николо Макиавели
Страници 272
Корица мека
Език български
Година 2011
Дата на получаване 22.05.2013 г.
Издателство Труд
ID на книга 67091
ISBN 67091
Категории Политика
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Владетелят
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.