Кошница 0

Вълшебните думи

На склад
ISBN
9789547833975
26,00 лв.

Какво да кажем, за да постигнем своето.
Тази книга е предназначена за всички, които искат да усилят влиянието си. Тя предоставя мощен инструментариум и приложими техники, които могат да доведат до необикновени резултати. Независимо дали се опитвате да убедите клиент, да мотивирате екип, или да накарате цяла организация да види нещата по различен начин, тази книга ще ви покаже как да използвате силата на вълшебните думи.

Най-новите научни разработки на автора на световни бестселъри Джона Бъргър разкриват как шест вида думи могат да засилят влиянието ви във всяка област на живота – от умението ви да убеждавате другите и да изграждате по-здрави взаимоотношения до стимулирането на креативността и мотивирането на екипи.

Почти всичко, което правим, предполага използването на думи. Чрез думите убеждаваме, общуваме и се сближаваме. С тях лидерите ръководят, търговците продават, а родителите възпитават. С тях учителите преподават, политиците управляват, а лекарите обясняват. Дори нашите мисли зависят от езика.

Само че някои думи са по-въздействащи от други.  Те са по-подходящи за убеждаване, ангажиране на аудиторията и подтикване към действие. Кои са тези вълшебни думи и как можем да се възползваме от тяхната сила?

Във „Вълшебните думи“ Джона Бъргър ви дава възможност да се докоснете до новата наука за езика и да разберете как да я използвате. Технологичният напредък в областта на машинното обучение, компютърната лингвистика и обработката на естествения език, съчетан с цифровизацията на всичко, от мотивационните писма до разговорите, доведе до безпрецедентни прозрения.

Научете как търговци убеждават клиентите, адвокати – съдебните заседатели, а разказвачи на истории завладяват аудиторията; как учители карат децата да помагат, а представители на бюрата за обслужване увеличават удовлетвореността на клиентите; как основатели на стартъпи осигуряват финансиране, музиканти правят хитове, а психолози идентифицират Шекспиров ръкопис, без изобщо да са чели пиесата.

*  *  *

„Вълшебните думи е изумителна книга. Тя предлага редица съвети как да станете по-убедителни, както и свежи прозрения за естеството на езика. Тази книга ще промени из основи начина, по който говорите, слушате и пишете – а може би дори и това, което сте.“
Даниел Х. Пинк
 
„Тази книга промени начина, по който говоря. Поразително е да видиш реални научни изследвания и данни, които илюстрират как можем да убеждаваме другите, да задълбочаваме социалните връзки и да увеличаваме влиянието си. Изследванията на Джона Бъргър, съчетани с неговия ярък стил на разказвач, със сигурност ще превърнат тази книга в модерна класика в сферата на поведенческите науки.“
Гай Раз, водещ на подкаст и създател на How I Built This, Wisdom from the Top
 
„Увлекателно четиво за това как думите, които използваме, определят въздействието, което оказваме. Джона Бъргър умее да прави науката бляскава и не просто ви казва как да пишете и говорите по-убедително – той ви показва.“
Адам Грант, писател и водещ на подкаст
 
„Има разлика между това да си прав и това да си ефективен. А няколко думи могат да бъдат от голямо значение. Ако искате да станете по-убедителни, прочетете тази книга.“
Скот Галоуей


Повече информация
Автор Джона Бъргър
Страници 244
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 12.02.2024 г.
Издателство Локус Пъблишинг
Преводач Марина Георгиева
ID на книга 618667
ISBN 9789547833975
Категории Самопомощ и личностно развитие
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Вълшебните думи
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.