Кошница 0

Успех или щастие

На склад
ISBN
9789547834057
25,00 лв.

Пътят на един инвестиционен банкер

Героят в книгата дълго време преследва успеха, следвайки примера на Гордън Геко от филма WallStreet. Емблематичната реплика от филма, че жаждата за пари, слава, знания е това, което кара светът да се движи напред, става негова философия. По-късно героят открива будизма и разбира, че според втората благородна истина точно алчността е причината за страданието на хората.
 
Това го кара да предприеме двумесечно пътешествие в  Шри Ланка, където намира двама гуру, които му показват пътят към безусловното щастие. Разбира, че щастието не изисква успех и успехът не гарантира щастие. Самата книга е комбинация между описание на неговото пътешествие в тази прекрасна страна и уроците за будизма, които научава от своите учители в Шри Ланка
 
*  *  *
За автора:
Калоян Кирилов е инвестиционен банкер с 20-годишен опит. Основател на Синерджи Груп и два стартъпа в областта на образованието. След като завършва MBA с пълна стипендия в GVSU, САЩ, работи за SBDC и Merrill Lynch.

След завръщането си в България е консултант по сливания и придобивания на компании. Автор на пет книги в сферата на стартъпи, M&A и наследяване на семейни компании. През последните 4 години се интересува от будизма като философия и начин на възприемане на света.


Повече информация
Автор Калоян Кирилов
Корица мека
Език български
Година 2024
Дата на получаване 25.03.2024 г.
Издателство Локус Пъблишинг
ID на книга 618971
ISBN 9789547834057
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Успех или щастие
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.