Кошница 0

Ултрапреработени хора

На склад
ISBN
9786190113652
23,90 лв.

Книгата на Крис ван Тулекен ще ни отвори очите за това какво ядем и какви са рисковете. Време е да си върнем правото на качествена храна, преди самите ние да се превърнем в ултрапреработени хора.

Храните се нездравословно и търсите вината в себе си? Мислите, че ако се движите повече или да ядете по-малко, всичко ще е наред.

Грешите – проблемът е не е във вас, а в храната.

През последните 150 години храната стана... не-храна. Повечето от калориите, които приемаме, идват от изцяло непознати досега вещества, наречени ултрапреработена храна. Тази индустриално произведена „храна“ е създадена и рекламирана така, че да води до пристрастяване. Но знаем ли наистина какво причинява тя на организма ни?

Придружете Крис в неговото пътешествие в света на науката за храненето, за да разберете как консумацията на ултрапреработена храна се отразява на здравето и теглото, на обществото и дори на планетата.
Твърде дълго ни беше казвано, че просто трябва да правим различни избори, а се оказва, че живеем в хранителна среда, където изборът е почти невъзможен.

Ултрапреработената храна е навсякъде – тя се рекламира агресивно, включително и като здравословна, а всъщност уврежда тялото, увеличава нивата на рак, сърдечни, метаболитни и психични заболявания, променя хранителната култура и води до затлъстяване.

*  *  *

За автора:
Крис ван Тулекен е лекар по инфекциозни болести в Болницата за тропически болести в Лондон. Учил е в Оксфорд, има докторска степен по молекулярна вирусология и придобито звание „доцент“ от Университетския колеж в Лондон. Неговото изследване, за което разказва в тази книга, се фокусира върху това как корпорациите влияят на човешкото здраве, особено по отношение на детското хранене. Работи с УНИЦЕФ и Световната здравна организация. Работата му като една от водещите телевизионни фигури на Би Би Си в предаванията за деца и възрастни печели две награди на Британска академия за филмово и телевизионно изкуство. Живее в Лондон със съпругата и двете си деца.


Повече информация
Автор Крис ван Тулекен
Страници 320
Корица мека
Език Български
Година 2024
Дата на получаване 25.01.2024 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 618552
ISBN 9786190113652
Категории Здраве и диети
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Ултрапреработени хора
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.