Език
Валута
Кошница

Укеиреру. Японското изкуство да сме щастливи чрез приемане и съпричастност

На склад
ISBN
9789547714373
16,00 лв.
Укеиреру означава да сме съпричастни, да приемаме другия с уважение и разбиране. Да приемаме реалността, миналото и настоящето, загубата, изолацията, различното и непознатото.
Повече информация
Автор Скот Хас
страници 216
корица мека
Език Български
година 2020
Издателство Кръгозор
ID на книга 611441
ISBN 9789547714373
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Нови книги

„В днешния несигурен свят бихме се чувствали по-защитени и щастливи в група, крайният индивидуализъм не може да ни осигури заряда, от който се нуждаем, за да се справим с проблемите си в личен и глобален план. Японската философия на приемане – укеиреру, ни помага да осъзнаем това и ни дава ключа към щастието.
Укеиреру означава да сме съпричастни, да приемаме другия с уважение и разбиране. Да приемаме реалността, миналото и настоящето, загубата, изолацията, различното и непознатото. Дава ни сила на духа, издръжливост и чувство за принадлежност към общността. Предлага коренно различни начини за действие относно това как да възприемаме себе си като част от природата, част от света, да създаваме и да бъдем полезни на хората, да приемаме нашия изключително кратък престой тук и сега.“
Скот Хас

Психологът Скот Хас е впечатлен от наученото в Япония и споделя с нас изкуството на укеиреру, за да можем:
• Да подобрим коренно взаимоотношенията си, като се фокусираме повече върху слушането, намирането на общи черти, интуитивните усещания, проявяването на уважение към себе си и към околните. което има удивително успокояващ ефект върху всички.
• Да развием практически умения за справяне с гнева, страха и споровете, със самотата, раздялата, загубата, отдалечаването от природата, егоизма, ежедневните проблеми, които заемат толкова голяма част от живота ни.

• Да откриваме спокойствието и зареждащата сила на прости ритуали като приготвяне на кафе, пиене на чай или на коктейл, леката дрямка, спа процедурите или просто потапянето в горещ басейн.

За автора
Скот Хас е клиничен психолог и автор на четири книги. Носител на наградата „Джеймс Биърд“ за предаването си „Тук и сега“ по радио NPR. Има докторска степен от университета в Детройт, стажът на докторантурата му е в Масачузетския център за психично здраве – университетската болница към Харвардското медицинско училище. Посещава Швейцария и Япония три–четири пъти годишно, за да диагностицира пациенти. Живее в Кеймбридж, Масачузетс, със съпругата си и двете им деца.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Укеиреру. Японското изкуство да сме щастливи чрез приемане и съпричастност
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.