Валута
Кошница

Убиеца Андерш и неговите приятели (и някой и друг неприятел)

На склад
ISBN
9786191508327
Специална цена 14,40 лв. Редовна цена 18,00 лв.
Убиеца Андерш излиза на свобода от затвора след 30 г. престой за три убийства. Вече свободен, отива да се срещне с двама души.
Повече информация
Автор Юнас Юнасон)
Страници 324
Корица мека
Език български
Година 2016
Дата на получаване 27.05.2016 г.
Издателство Колибри
Преводач Любомир Гиздов
ID на книга 602941
ISBN 9786191508327
Категории Други
Книги на български език
Промоции

Убиеца Андерш най-сетне излиза на свобода след 30 години престой в затвора. Вече свободен, отива да се срещне с бившата свещеничка Йохана Шеландер и почти бившия рецепционист Пер Першон. Съвсем скоро Андерш се влюбва в Библията и се сприятелява с Исус, свещеничката отдавна ненавижда и Библията, и Исус, на рецепциониста му е все едно. Независимо обаче от тези различия тримата се заемат с поръчково раздаване на правосъдие, а впоследствие и с други небогоугодни, но доходоносни дейности. Великолепната тройка се ръководи от принципа „По-блажено е да се взима, отколкото да се дава“ и макар решително да отхвърля концепцията за даване, което не включва взимане, все пак извършва и някои добри дела. В крайна сметка всичко се развива в благоприятна за героите посока, а Юнас Юнасон благодари на Бог, задето му е позволил да го ползва в разказа си, като му предлага да накара най-разпалените си привърженици да не го взимат толкова на сериозно. „Така всички ще бъдем малко по-мили един към друг и ще имаме повече поводи да се смеем, отколкото да плачем.“

*** 

Юнас Юнасон (р. 1965) е един от най-известните шведски писатели, чиито книги се превръщат в абсолютни бестселъри още с излизането си. "Убиеца Андерш и неговите приятели (и някой и друг неприятел)" е третият му роман, след като покори света с книгите си "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна" и "Неграмотното момиче, което можеше да смята".

След 20-годишна кариера на журналист, медиен консултант и телевизионен продуцент Юнас Юнасон решава да започне нов живот. Продава цялото си имущество в Швеция и се премества в малко градче край езерото Лугано в Швейцария, където се отдава на писането. След три години издава първия си роман... „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“. Преведен е на 35 езика и достига тираж от 4,5 милиона екземпляра. Филмиран (с участието на Роберт Густафсон), романът се сдобива с редица награди: шведската Swedish Booksellers Award (2010); германската M-Pionier Preis (2011), датската Audiobook Award (2011) и канадската Escapades (2012).

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Убиеца Андерш и неговите приятели (и някой и друг неприятел)
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.