Кошница 0

Трето царство

На склад
ISBN
9786191519446
Special Price 21,59 лв. Regular Price 23,99 лв.

Вълнуващ и проникновен исторически роман за любовта, принадлежността и съдбата по времето на Фердинанд и Стамболов! „Трето царство“ преплита детайлно проучени факти от историята на Третото българско царство с майсторски изграден сюжет, в който си дават среща непреходните теми за силата на мечтите и тежестта на дълга.

Роман за Княжество България в края на XIX век.
История за вечните лица на любовта.

Годината е 1893. В младата българска столица си дават среща модни фризури и шопски носии, пищни балове и жалки предателства, непостоянният нрав на Фердинанд и желязната ръка на Стамболов. София е дом на контрасти и страсти. Сред калните улички просветват първите фенери по „Регентска“ и осветяват лъкатушните пътеки на четири човешки съдби.
Съпруга,  изучила до съвършенство стъпките в танца на обществения живот. Лейбгвардейски капитан, който предпочита честта на редовата служба пред честването на празници със силните на деня. Синът на търновски занаятчия с безкористно желание да е от полза за властта. Млада жена, търсеща  корени в спомена и криле в непостижимата сродна душа.

Четирима герои с живот, изтъкан от илюзии, побрали в себе си целия свят.

С майсторски изплетен сюжет, стъпил на солидни исторически факти, и изключителен стил, който препраща към големите имена в класическата литература, „Трето царство“ отваря вратите към най-бурната, най-романтична и най-напредничава част от българската история.


Повече информация
Автор Костадина Костова
Страници 608
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 21.09.2023 г.
Издателство СофтПрес
ID на книга 617804
ISBN 9786191519446
Категории Съвременна българска литература
Нови книги на български език
Нови книги
Бестселъри от български автори
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Трето царство
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.