Кошница 0

Тибетска книга на мъртвите за начинаещи

На склад
ISBN
9786190112945
15,00 лв.

Тибетска книга на мъртвите за начинаещи е сбито и изчерпателно въведение към класическата творба. Тя разяснява трудните за съвременния човек понятия, заложени в Тибетска книга на мъртвите, и ни показват как да живеем с повече радост и да подхождаме към смъртта с повече лекота.

Тибетска книга на мъртвите е една от най-значимите книги на тибетския будизъм. Тя съдържа текст с напътствия към човека, напускащ този свят, които го подготвят за преживяванията по време на бардо – състоянието между живота и смъртта. Според будистите в момента на смъртта се освобождава огромно количество енергия и тогава имаме шанса да излезем от цикъла на безкрайните прераждания и да постигнем пълно освобождение. Смъртта е последната брънка от безкрайната поредица завършеци, които преживяваме в този живот. А след всеки край идва ново начало.

Авторите лама Лхананг Ринпоче и Морди Ливайн разглеждат кармата, преходността, бардо (или „междинните състояния“) и какво се случва след смъртта, като споделят достъпни практики и прозрения за култивиране на мъдрост и състрадание.


Повече информация
Автор Лама Лхананг Ринпоче, Морди Ливайн
Страници 128
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 28.09.2023 г.
Издателство Изток-Запад
Преводач Евелина Андонова
ID на книга 617835
ISBN 9786190112945
Категории Духовни учения
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тибетска книга на мъртвите за начинаещи
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.