Кошница 0

Тасмания

На склад
ISBN
9786190213390
22,00 лв.

„Тасмания“ е роман за бъдещето. Бъдещето, от което се боим, но и за което мечтаем, което едва ли ще имаме, ала все още можем да изградим. Увлекателен, но и поучителен, „Тасмания“ е от малкото сериозни романи, които карат читателя да се замисли над днешните действия на човечеството и да поеме отговорност за бъдещето си.

Ако ми се наложи, бих избрал остров Тасмания. Намира се достатъчно на юг, за да не му влияят екстремните температури. Сладката вода е в изобилие, той е част от демократична държава и не го обитават хищници, опасни за човека. Не е много малък, но все пак е остров, следователно е по-лесен за защита. Защото ще се наложи да се защитаваме, повярвайте ми.

Общото усещане в нашата епоха е, че вече губим контрол над света и над себе си, и топлият глас на Паоло Джордано го изразява по неповторим начин. Та нали всеки търси своята Тасмания, своята обетована земя, където ще бъде спасен.

И за да покаже опасността, надвиснала над днешните поколения, Джордано прави паралел с ядрения апокалипсис, сполетял Хирошима и Нагасаки, описва срещите си с последните живи хибакуша – оцелелите от ада на атомната бомба.


Повече информация
Автор Паоло Джордано
Страници 296
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 7.12.2023 г.
Издателство Колибри
Преводач Десислава Шопова
ID на книга 618322
ISBN 9786190213390
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тасмания
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.