Кошница 0

Танцувай с мен

На склад
ISBN
9789543576258
20,90 лв.

Заедно в смъртта, заедно и в най-хубавите си години. А тези години са белязани с бурни страсти, необвързани с еснафски предразсъдъци нрави и много мечти под слънцето на обжарения гръцки остров Хидра.

В годините на битническия стил на живот Хидра е култово място за млади творци от цял свят, творящи далеч от стремглаво развиващите се икономики на шейсетте и жадуващи за слава. Сред тях е и никому неизвестният канадец Ленард Коен...

„Скъпа Мариане, аз вървя съвсем малко след теб, достатъчно близо, за да те хвана за ръката. Старото ми тяло се предава, както се предава твоето, писмото за освобождаване вече е на път. Никога не забравих твоята любов и твоята красота. Но ти знаеш това. Няма нужда да казвам повече. Приятно пътуване, любов моя. Скоро ще се срещнем.
С безкрайна обич и благодарност, твой Ленард.“

Подателят на това писмо е Ленард Коен, световноизвестният композитор, поет и певец. Получателката – норвежката Мариане Илен, неговата голяма младежка любов, музата на неговия живот. А годината е 2016-а, 44 години след тяхната раздяла. 44 години, в които не са се виждали. Мариане умира дни след като е получила последното обяснение в любов, само три месеца по-късно я последва Ленард.


Повече информация
Автор Силвия Франк
Страници 360
Корица мека
Език Български
Година 2024
Дата на получаване 25.01.2024 г.
Издателство Емас
Преводач Величка Стефанова
ID на книга 618568
ISBN 9789543576258
Категории Биографии
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Танцувай с мен
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.