Валута
Кошница

Тайната на детството

На склад
ISBN
9789548898003
14,90 лв.
„Тайната на детството“ е една от първите книги, написани от Мария Монтесори. Книгата ще помогне на родители и педагози да погледнат през очите на детето, да разберат по-добре какви са детските нужди.
Повече информация
Автор Мария Монтесори
Страници 260
Корица мека
Език български
Година 2017
Дата на получаване 30.03.2017 г.
Издателство Асеневци
Преводач Десислава Чешмеджиева-Стойчева
ID на книга 604667
ISBN 9789548898003
Категории Популярна и приложна психология

„Тайната на детството“ е една от първите книги, написани от Мария Монтесори. В нея тя обяснява метода, който е разработила въз основа на наблюденията си върху децата. Именно по този начин тя открива „тайната на детството“. В книгата се разглежда духовното развитие на децата от самото им раждане и потенциала им да учат, ако това им се позволи от възрастните. Детето притежава спонтанното желание да учи, а осъзнаването на тази простичка тайна довежда до разработването на онова, което днес е познато като „Методът Монтесори“.
В „Тайната на детството“ Мария Монтесори описва детето с топлината и точността на учен. Тя също така представя и различните материали и пособия, които могат да му помогнат да развие своя умствен потенциал.
Книгата ще помогне на родители и педагози да погледнат през очите на детето, да разберат по-добре какви са детските нужди и как да създадат позитивна среда, в която то да се развива и учи.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Тайната на детството
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.