Език
Валута
Кошница

Тълкуване на сънищата (Първо пълно издание)

На склад
ISBN
9786190206262
30,00 лв.
„Тълкуване на сънищата‌“ е една от най-важните книги, написани от бащата на психоанализата Зигмунд Фройд. Трудът представя Аз-а и описва теорията на Фройд за несъзнателното по отношение на тълкуването на сънищата.
Повече информация
Автор Зигмунд Фройд
страници 592
корица мека
Език Български
година 2018
Издателство Колибри
ID на книга 611727
ISBN 9786190206262
Категории Хуманитаристика
Книги на български език
Бестселъри 2020
Нови книги

Една от най-важните книги, написани от бащата на психоанализата Зигмунд Фройд. Трудът представя Аз-а и описва теорията на Фройд за несъзнателното по отношение на тълкуването на сънищата. Сънищата, според гледната точка на Фройд са форми на “изпълнения на желанията” – опити на несъзнателното да разреши някои видове конфликти, дали скорошни или от дълбините на миналото.

‌„Тълкуване на сънищата“ излиза в началото на 1900 г. и до днес се посочва като едно от най-значимите произведения на XX век, нарежда се сред 100-те най-влиятелни книги, писани някога. 

В своя забележителен труд Зигмунд Фройд обосновава съществуването на несъзнавана психична дейност и предлага метод за изследването ѝ, което утвърждава „Тълкуване на сънищата“ като едно от основополагащите съчинения на зараждащата се по онова време наука психология. Сто и двайсет години след публикуването на книгата тя продължава да бъде актуално описание на „пътя към несъзнаваното“. Откриването на смисъл в привидно безсмислени неща, разбирането на като че ли неразбираеми явления разтваря възможност пред човека за един нов вид познание: познанието на самия себе си. В този процес психоанализата се опитва да помага на хората да приемат онези части от същността си, които несъзнавано са отхвърляли, и да се чувстват цели; това е необходимата предпоставка да обичат себе си такива, каквито са.“ 

  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.