Кошница 0

Свидетели на небеса

На склад
ISBN
9789547695412
24,00 лв.

Удивителен епос за спасителната вяра в бурните години от първата половина на ХХ в., видени през очите на действителни личности. Съдбите на монахиня Касиния (Галина Везенкова), свети Серафим Чудотворец и неговите духовни чада са вплетени в майсторска сплав от реални факти и мощно писателско въображение.

Повече информация
Автор Емилия Дворянова
Страници 592
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 21.10.2022 г.
Издателство Обсидиан
ID на книга 615547
ISBN 9789547695412
Категории Съвременна българска литература

Войните свършват, защото са обичайни, беше казала майка й, тази обаче се оказа толкова обичайна, че съвсем се сля с живота и отказа да свърши. Годините бяха изпълнили едната ръка на Галинка, пълзяха по пръстите на другата и тя вече едва си спомняше времето, когато сутрин седеше пред чугунената печка да гледа как млякото се надига под гъстия каймачен похлупак в очакване на блини. Така, насред обичайното, се промени и градът, неусетно и същевременно неузнаваемо. Сгради опустяваха, магазини затваряха, улиците ту се изпълваха с много народ, ту обезлюдяваха и се носеше тътен, сякаш градът също има душа, на която е много тежко, тежкото се превръща в мъка и избива в повърхността. Единствено Москва-река оставаше същата.

Светът на седемгодишната Галина е разтърсен от войната и революцията през 1917 г. Бягството с баща й, български офицер, от Москва през Одеса в България е съпътствано от невероятни събития. Бягство, което ще се окаже завръщане там, където тя наистина принадлежи: в духовното време и битие на вярата, способна да свидетелства Небето.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Свидетели на небеса
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.