Кошница 0

Светът във война 1939-1945

На склад
ISBN
9789542845119
49,00 лв.

Изключително информативна, но и написана с прецизна елегантност, „Светът във война“ е истински триумф на модерната историческа наука. Това е книга, от която може да се почерпят както основни знания, така и задълбочени подробности за Втората световна война.

Макс Хейстингс, един от най-авторитетните военни историци на планетата, е автор на това монументално изследване на Втората световна война, в което представя както глобалните измерения на най-големия конфликт в историята, така и дълбоко интимни детайли от очевидци на събитията.

Втората световна война ангажира десетки милиони войници и взима над 60 милиона жертви. В продължение на 35 години Хейстингс изследва и пише за различни аспекти на тази несравнима трагедия, а в тази книга за първи път обединява в един том своите експертни познания и строен и дълбоко впечатляващ хронологичен разказ.

В книгата ще откриете докосващи истории на обикновени хора от всички страни на фронта и в тила – войници, моряци, пилоти; екзекутори от СС и жители на Ленинград; японски камикадзета или азиатски цивилни – това е свят във война и почти всеки е засегнат. Щателно са проследени и големите теми като първоначалните успехи на германците и японците, решаващите мигове на промяна на баланса на силите и обратното броене до разгрома на Третия райх и хвърлянето на двете атомни бомби над Хирошима и Нагасаки.

Хейстингс хвърля светлина и върху по-непознати страни на глобалния конфликт – като войната между Съветския съюз и Финландия или Бенгалския глад през 1943–1944 г., за който Джавахарлал Неру пише, че е „последната епитафия на британското господство в Индия“.

* * *

"Безспорно най-добрата еднотомна история на Втората световна война, писана някога!"
Доминик Сандбрук


Повече информация
Автор Макс Хейстингс
Страници 944
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 11.12.2023 г.
Издателство Сиела
Преводач Марин Загорчев
ID на книга 618333
ISBN 9789542845119
Категории Военна история
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Светът във война 1939-1945
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.