Валута
Кошница

Светът е кръчма

На склад
ISBN
9789548999670
8,00 лв.
Както е казал Ботев: „…Светът е кръчма, а ти трябва да плачеш със смях, да се смееш със сълзи…”, това в никакъв случай не означава „през сълзи”.
Повече информация
Автор Асен Сираков
Страници 164
Корица мека
Език български
Година 2017
Дата на получаване 30.03.2017 г.
Издателство Атеа books
ID на книга 604657
ISBN 9789548999670
Категории Съвременна българска литература

Асен Сираков е писател с тънко чувство за хумор, майстор на диалога и кратките форми, с вкус към абсурдното, нестандартното и афористичното. Сборникът с къси разкази „Клозет на края на града”, освен безспорните смях и весело настроение, би провокирал читателя да се замисли и върху простите неща от живота и ежедневието, без това по какъвто и да било начин да помрачи настроението му, защото, ако Ботев е казал: „…Светът е кръчма, а ти трябва да плачеш със смях, да се смееш със сълзи…”, това в никакъв случай не означава „през сълзи”.

***
Асен Сираков e роден на 6 юли 1952 г. в София. Завършил е „География на туризма” с английски и полски и „Руска” и „Българска” филология в СУ „Климент Охридски”. Писател, преводач, публицист и езиковед; дълги години се занимава с журналистика и е независим експерт по електронни медии; има над 1000 публикации в периодичния печат; дванайсет авторски книги; превежда от руски, английски, полски, френски, немски, италиански и др. езици; автор е на статии и трудове по езикознание, теория на превода и на философската монография „Трите кита”; дългогодишен автор и водещ на легендарното предаване 12+Пляс!" по „Хоризонт” БНР; романите му “Наследникът на Колизеума” (2002) и „Зодия килър” (2008) са с постоянно търсене, както и детските му приказки в т.ч. „Приказка за Малък Мечо или кога Зайо спи зимен сън”, илюстрирана от Виктор Паунов (2009); пиесите “Зачатието на Годьо” (постановка на Николай Атанасов-Шуши) и “Почукай и ще ти отворя” (постановка Живко Ботев) са играни с голям успех на софийска сцена; Носител е на Голямата награда за радио в Барселона, “Златен таралеж” за журналистика, “Златно перо” за литература и публицистика и “ПОКИ” за поезия.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Светът е кръчма
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.