Валута
Кошница

Сух период

На склад
ISBN
9789547338722
Специална цена 12,60 лв. Редовна цена 14,00 лв.
"Сух период" описва любовни отношения, в които обичайните роли са разменени. В романа се вплитат магически реализъм и фрагменти от африканската политическа реалност.
Повече информация
Автор Габриела Бабник
Страници 302
Корица мека
Език 20th Century Fox
Година 2016
Дата на получаване 11.04.2016 г.
Издателство Прозорец
Преводач Виктория Менкаджиева
ID на книга 602716
ISBN 9789547338722
Категории Други

"Сух период" описва любовни отношения, в които обичайните роли са разменени. Тя - шейсет и две годишна художничка със средноевропейски произход, той - двайсет и седем годишен африканец, отраснал на улицата и ставал жертва на множество злоупотреби. Онова, което ги сближава, е самотата на техните тела, трагичното детство и най-вече времето на харматана - сухия период, когато нито природата, нито любовта могат да разцъфнат. Скоро художничката осъзнава, че празните пространства между тях са създадени не само от цвета на кожата и разликата в годините, а преди всичко от нейната принадлежност към западната цивилизация, в която самата тя е изгубила всяка от определените й роли - на дъщеря, на жена и на майка. Еротиката не премахва самотността, изтласканите тайни от миналото изплуват и в света, който тя иначе мисли за по-стабилен, за по-невинен. В романа се вплитат магически реализъм и фрагменти от африканската политическа реалност.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сух период
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.