Кошница 0

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

На склад
ISBN
9789542846390
Special Price 13,41 лв. Regular Price 14,90 лв.

Човешката душа е изтъкана от диаметрални противоположности: любов и омраза, корист и себеотрицание, състрадание и жестокост, принизяващи инстинкти и извисяващи пориви на благородство. Да опознаеш себе си означава да се гмурнеш в дълбините на човешката психика и да надникнеш през ключалката на килията, в която всеки от нас е заключил своето животинско начало: кръвожадния звяр, от който сме произлезли и за който предпочитаме да не говорим.

Малцина автори са дръзвали да надникнат през тази ключалка, а още по-малко да отворят вратата и да се изправят лице в лице със своята тъмна страна. Именно това прави „Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд“ – революционен и непреходен шедьовър, който вече 140 години се чете и препрочита, издава и преиздава, с нови преводи, нови корици и нови интерпретации. Мрачната, вълнуваща и изпълнена с разтърсващи обрати новела на Робърт Луис Стивънсън звучи точно толкова актуално днес, колкото през 1886 г., понеже нейният автор демонстрира изтънчен усет за готическа драма и фундаментално познаване на раздвоената човешка природа, като ни вижда такива, каквито сме: изправени маймуни, гледащи към звездите, но все още помнещи пещерите.


Повече информация
Автор Робърт Луис Стивънсън
Страници 144
Корица твърда
Език български
Година 2024
Дата на получаване 10.05.2024 г.
Издателство Сиела
Преводач Емил Минчев
ID на книга 619253
ISBN 9789542846390
Категории Световна класика
Книги на български език
Нови книги
Нови заглавия тази седмица
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.