Език
Валута
Кошница

Страховитото прераждане на богомилите

Няма наличност
ISBN
9789542820321
15,00 лв.
Ще се запознаете с емблематични личности, които воистине са отстоявали идеите за свободата на човека от всякакви земни господари като воини на Бога; с техните привички, обичаи и ритуали във всеотдайната им борба да въздадат справедливост.
Повече информация
Автор Христо Буковски
страници 266
корица мека
Език 20th Century Fox
година 2016
Издателство Сиела
ID на книга 602656
ISBN 9789542820321
Категории Средновековна история

Дали анархистите не са въплътената болка и ненавист към неправдата, която богомилите - тези чутовно великодушни средновековни безвластници, са преглътнали в годините на жестоките им преследвания? Щом адептите на Българското учение неотклонно са вярвали в безсмъртието на душите, дали някои от тях не са приели пак тела, за да изминат нов посвещенчески път, та през пробудени древни ритуали да приемат и отстояват в ново време свещенатат свобода на човека в пряка битка с "поместните дяволи" на господарите? Обетът, който са дали, вече е изградил рефлекса им да отвръщат на удара с удар и на злостта с мъст - както войнството на страховития Арес.
В тази книга ще прочетете документи, които само тесните специалисти познават и услужливо премълчават. Ще чуете какво разказаха очевидци, на които не им беше давана досега думата. Ще научите истината за събития и хора, които съзнателно са били дегероизирани и омерзявани. Ще се запознаете с емблематични личности, които воистине са отстоявали идеите за свободата на човека от всякакви земни господари като воини на Бога; с техните привички, обичаи и ритуали във всеотдайната им борба да въздадат справедливост. Те не са идеализирани, нито възвеличани, защото заслужават да бъдат уважавани такива, каквито са. Ще разберете как разсъждават те и как демагозите-властници злоупотребяват с това.
Останалото е Проникновението, което ще дойде с придобиването на Познанието.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Страховитото прераждане на богомилите
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.