Валута
Кошница

СС войските в бой

На склад
ISBN
9786192430016
19,00 лв.
В историята на Втората световна война около СС войските витаят толкова митове и легенди, че за някои те изглеждат като еквивалент на съветските гвардейски части, смели войници, които се сражават до последна капка кръв и никога не се предават.
Повече информация
Автор Паул Хаусер
Страници 440
Корица мека
Език 20th Century Fox
Година 2019
Дата на получаване 22.02.2019 г.
Издателство Прозорец
Преводач Ленко Веселинов
ID на книга 608298
ISBN 9786192430016
Категории Нова история

В историята на Втората световна война около СС войските витаят толкова митове и легенди, че за някои те изглеждат като еквивалент на съветските гвардейски части, смели войници, които се сражават до последна капка кръв и никога не се предават. Други виждат в структурата, тактиката и въоръжението им първообраз на модерните специални сили. За трети те са просто част от престъпния „Черен корпус“ на Химлер СС.
Създавайки военизираните части на СС, идеята на Хитлер и на Химлер е да имат на разположение паралелна на вермахта армия „за решаване на вътрешнополитически задачи“. Както много неща в Третия райх обаче и СС войските се развиват по съвсем друг начин.
В тази книга създателят им Паул Хаусер разказва за бойния път на СС войските в годините на Втората световна война...

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:СС войските в бой
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.