Кошница 0

Спомнена София: 20 истории

На склад
ISBN
9789543207596
16,99 лв.
Историите на „Спомнена София“ живописно възкръсват през детективския литературен поглед на Тони Николов. Карат ни да осъзнаем, че сме участници в традиция, започнала още преди Освобождението и която ще продължава във вековете напред.

Историите на „Спомнена София“ живописно възкръсват през детективския литературен поглед на Тони Николов.

Карат ни да осъзнаем, че сме участници в традиция, започнала още преди Освобождението и която ще продължава във вековете напред. По убедителен начин написаното ни кара да се чувстваме отговорни за улиците, сградите и площадите на София, но също и за действията, думите и мислите си.

Тези разкази на ръба на документа и фикцията талантливо свързват миналото и настоящето. А малкото книги, които успяват да направят това, предопределят и посоката на общото ни бъдеще.

20 истории за София от Тони Николов

Един човек се разхожда из софийските улици, изглежда едновременно и съсредоточен в себе си, и леко разсеян. Ако се вгледаш по-внимателно в него, ще разбереш, че през съзнанието му тече интензивен вътрешен монолог, човекът понякога се спира, оглежда някоя къща, връща се няколко крачки назад, вади телефона си, снима, надниква в задния двор, отдалечава се, отново снима, издебва обитател или съсед, заговаря го, усмихва се по много характерен свой начин…

А ние наблюдаваме този наблюдател, улавяме неговата мисъл, че историята на сградите и съдбата на техните обитатели се преплитат и отпечатват едни в други.


Повече информация
Автор Тони Николов
Страници 236
Корица твърда
Език български
Година 2021
Дата на получаване 24.09.2021 г.
Издателство Рива
ID на книга 613191
ISBN 9789543207596
Категории Съвременна българска литература
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Спомнена София: 20 истории
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / The Mall, бул. Цариградско шосе 115

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.