Език
Валута
Кошница

Содом, едно разследване в сърцето на Ватикана

На склад
ISBN
9786192440213
21,90 лв.
‌‌Книгата на френския журналист, писател и социолог Фредерик Мартел “Содом, едно разследване в сърцето на Ватикана” е издадена в над 20 страни и се превърна в бестселър номер 1 в много от тях.
Повече информация
Автор Фредерик Мартел
страници 608
корица мека
Език български
година 2020
Издателство ИнфоДАР
ID на книга 611065
ISBN 9786192440213
Категории Хуманитаристика
Книги на български език

Книгата на френския журналист, писател и социолог Фредерик Мартел „Sodoma, enquête au cœur du Vatican“ (“Содом, едно разследване в сърцето на Ватикана”) е издадена в над 20 страни и се превърна в бестселър номер 1 в много от тях.

Авторът, който е специалист по хомосексуалния въпрос, е изследвал скандалната тема в продължение на четири години в рамките на Ватикана и в още тридесет страни.Той е интервюирал 1500 души, сред които 41 кардинали, 52 епископи и висши католически духовници, както и 45 апостолически нунции, като 80 сътрудници са участвали в тази титанична работа. На повече от 600 страници социологът описва това, което нарича „най-добре пазената тайна във Ватикана”.

„Нямам никакви сметки за уреждане с Църквата. Проведох чисто разследване, едновременно като журналист и изследовател, по един въпрос, който добре познавам: хомосексуалния въпрос. Докато бях в Италия за публикуването на предишната ми книга, „Global Gay“ (2013), срещнах един свещеник, Франческо Лепоре, който беше преводач от латински на папа Бенедикт ХVI. Той ми разказа за двойствения си живот и вездесъщото присъствие на хомосексуалисти във Ватикана. Ватиканът има една от най-големите хомосексуални общности в света”, споделя Фредерик Мартел.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Содом, едно разследване в сърцето на Ватикана
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.