Кошница 0

Сляпа неделя

На склад
ISBN
9789544916978
10,00 лв.
Повечето от вас вероятно не знаят какво е "Сляпа неделя". А тези, които знаят - не вярват. Те вярват във видимата страна на Луната.
Повече информация
Автор Румен Леонидов
Страници 96
Корица мека
Език български
Година 2011
Дата на получаване 30.12.2011 г.
Издателство Жанет 45
ID на книга 65015
ISBN 9789544916978
Категории Поезия

Тази книга не просто излиза от печат. Тя излиза на арената. Тези, които познават Румен Леонидов и поезията му, вероятно смятат, че съприкосновението с поезията му не е eднозначно изживяване като "музика за душата". В некомфортния й свят търсачите на интелектуални удоволствия могат да стъпят накриво. Могат да се изпонарежат в стърчащите стъкла на изгрева. Има опасност да срещнат ангел, който ще им бръкне в мозъка. Защото в "Сляпа неделя" двубоят между повседневното и пространствата на духа няма предизвестен край. Ще се убедите, че Румен Леонидов вече не подбира оръжията в продължаващата битка с повърхностната представа за собственото ни съществуване. Той не се е поколебал да извади старите ками от най-тъмните народни песни и клетви и да ги нареди до плакатните револвери на модерния стих. Повечето от вас вероятно не знаят какво е "Сляпа неделя". А тези, които знаят - не вярват. Те вярват във видимата страна на Луната. Затова разтворете "Сляпа неделя", за да видите Невидимата страна на поезията Живко Желев
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сляпа неделя
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.