Кошница

Славни български победи. От хан Аспарух до генерал Вазов

На склад
ISBN
9786191515400
29,99 лв.
‌„Славни български победи“ от Христина Йотова с илюстрации на Калоян Стоянов обединява най-бележитите, най-великите, най-изстраданите победи и сражения от родната история. 12 разказа, които връщат читателя назад в годините на борби за свобода.
Повече информация
Автор Христина Йотова
Страници 152
Корица твърда
Език български
Година 2020
Дата на получаване 4.09.2020 г.
Издателство СофтПрес
ID на книга 610974
ISBN 9786191515400
Категории Детски енциклопедии
Книги на български език

В над 1300-годишната си история България е водила безброй славни битки, изправяла се е срещу безпощадни и многократно по-силни врагове, познала е и триумфа от победите, и покрусата от разгрома. Запазила е борбения си дух и през най-тъмните векове на османския гнет. Нека научим децата си, а и сами си припомним защо воинската слава на нашите предци е непреходна. Колкото повече знаем, толкова по-дълбоко ще тачим паметта на героите и на жертвите на войните.

''Славни български победи'' от Христина Йотова с илюстрации на Калоян Стоянов, обединява най-бележитите, най-великите, най-изстраданите победи и сражения от родната история. 12 разказа, които рамкират миналото ни и като машина на времето връщат читателя назад в годините, правят го свидетел на най-ярките примери за свободолюбивия и борбен дух на българина. Пътешествието започва от най-емблематичните сражения по време на Първото българско царство – от основаването на българската държава след битката при Онгъла до обсадата на Константинопол при хан Тервел, разгрома на византийската армия на Върбишкия проход при хан Крум и триумфа на цар Симеон  край река Ахелой.  Отвежда до тежкото сражение при Клокотница по време на управлението на цар Иван Асен II и разказва за Шипченската епопея, която и до днес е синоним на жертвоготовност и вярност към родината. Проследява славните военни подвизи на българската армия в новата ни история – превземането на Одринската крепост,  победата над Калиманската опозиция и героичната отбрана при Дойран.

Страница след страница четем за нашите най-добри стратези, за куража и отдадеността на българските воини, за патриотизма и родолюбието като двигатели на промяната и единствен път към свободата.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Славни български победи. От хан Аспарух до генерал Вазов
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.