Кошница 0

Скипи умря

На склад
ISBN
9786192650285
Special Price 26,91 лв. Regular Price 29,90 лв.

Написана със забавна и занимателна ерудиция, с комична ирония и ненатрапчива дълбочина, на изключително жив език, „Скипи умря“ е книга за приятелството, чистата обич и смисъла да продължиш, помнейки.
Роман, номиниран за наградата „Букър“

Когато четиринайсетгодишният Скипи внезапно пада мъртъв насред любимата закусвалня до гимназия „Сийбрук“, животът на съучениците му изведнъж се променя, а последиците отекват и в средите на преподавателите.
Дали за това е виновна възлюбената му Лори, която страда от амбициите на родителите си? Дали има връзка със съперника за сърцето й Карл, движещ с дилърчетата наоколо? Или пък с гениалния му съквартирант Рупрехт – зубър, обсебен от струнната теория и напът да открие портал към паралелни вселени? А може би всичко е заради ултрамеркантилния заместващ директор, решен да сложи край на цяла ера в ирландското образование.

В своя втори роман писателят Пол Мъри свързва опита на няколко поколения чрез повторимостта на техните блянове и поражения, очаквания и отстъпления. Въпреки обема си историята засмуква като черна дупка и събира всичко: младежки хормони, училищна скука, приключения, религия, история, физика, спорт, наркотици, поезия, музика и още...

`Една от най-мрачните и забавни книги в съвременната литература.`
Пъблишърс Уикли

`Тийнейджърите – дори и да не го показват – са човешки същества и тяхната тъга и самота (както и техните триумфи, макар и моментни) са значими колкото тези на възрастните. И романите за тях – ако са умни, смешни и затрогващи като „Скипи умря“ – могат да са дълги колкото си искат.`
Ню Йорк Таймс

`Героите на Пол Мъри са толкова реални, че ще преследват сънищата ви.`
Айриш Индипендънт


Повече информация
Автор Пол Мъри
Страници 624
Корица мека
Език български
Година 2023
Дата на получаване 4.09.2023 г.
Издателство Кръг
Преводач Елка Виденова, Екатерина Мачева
ID на книга 617695
ISBN 9786192650285
Категории Тийн литература
Книги на български език
Нови книги
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Скипи умря
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.