Кошница 0

Синът на вещицата

На склад
ISBN
9786191711192
Special Price 15,21 лв. Regular Price 16,90 лв.
С майсторското си перо Кели Барнхил се осланя на класическите приказни елементи в „Синът на вещицата“, за да ги преплете във фино изваян разказ, който разглежда доброто и злото, любовта и омразата, магията и силата на приятелството.

Когато Нед и неговият близнак Там падат от сала си в бушуваща омагьосана река, оцелява само Нед. Хората от селото са убедени, че е оживяло грешното дете. Затова и Нед израства като слабо и непохватно момче, което рядко напуска безопасните очертания на семейния дом и градина. Но един ден се появява Кралят на разбойниците, за да открадне пазената от майка му магия. Именно на момчето се налага да я брани и той я призовава, за да защити семейството и съселяните си.

Междувременно в друго кралство отвъд страшната за селото на Нед гора живее Аня – находчивата и практична дъщеря на Краля на разбойниците. Тя не може да забрави предсмъртните думи на майка си: „Грешното момче ще те спаси и ти ще спасиш него“. Но когато пътищата на Аня и Нед се пресичат, дали двамата ще изградят помежду си достатъчно доверие, за да прекосят страховитата гора и да спрат войната, която се кани да избухне?

С майсторското си перо Кели Барнхил се осланя на класическите приказни елементи – говорещи скали, приятел вълк и разглезен млад крал, – за да ги преплете във фино изваян разказ, който разглежда доброто и злото, любовта и омразата, магията и силата на приятелството.


Повече информация
Автор Кели Барнхил
Страници 368
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 29.10.2021 г.
Издателство Orange Books
ID на книга 613320
ISBN 9786191711192
Категории Тийн литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Синът на вещицата
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.