Кошница 0

Символите на Япония

Няма наличност
ISBN
9786190106791
‌В новата книга на Братислав Иванов „Символите на Япония“ символите се разглеждат като елементи на културния код, които препращат към някакво начало, актуализират преломни моменти от историята на национални, етнически и религиозни общности.

‌Братислав Иванов е български японист, автор на трудове по лингвистика и културология, и преводач от японски език. Завършва специалността Японски език и литература в Московския държавен университет и специализира в Института за японски език към Японската фондация. През 2009 г. по предложение на японското правителство е удостоен от НВ император Акихито с Ордена на изгряващото слънце за приноси в изследванията на японския език и разпространението му в България.

Новата книга на Братислав Иванов е посветена на японските символи. В книгата символите се разглеждат като елементи на културния код, които препращат към някакво начало, актуализират преломни моменти от историята на национални, етнически и религиозни общности, напомнят за опит, придобит от предишни поколения.

 

Повече информация
Автор Братислав Иванов
Страници 184
Корица мека
Език български
Година 2020
Дата на получаване 10.09.2020 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 610999
ISBN 9786190106791
Категории Хуманитаристика
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Символите на Япония
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.