Език
Валута
Кошница

Сидхарта

Няма наличност
ISBN
9789548041102
8,00 лв.
Това е историята на принц Сидхарта Гаутама, неговия път към прераждането. Историята на Буда преди Буда изпод перото на Херман Хесе.
Повече информация
Автор Херман Хесе
Страници 112
Корица мека
Език 20th Century Fox
Година 2014
Дата на получаване 21.10.2015 г.
Издателство ИК Огледало
ID на книга 601633
ISBN 9789548041102
Категории Други

У Херман Хесе (1877-1962) може да се открие онова, което Джон Барт в повестта си "Дуниазада" нарича "трагически оптимизъм". Той е тъжносмешен автор. В творбите му едни откриват карнавалност, други - етическа параболичност. Тези качества не са взаимноизключващи се. Само че иронията на Хесе наистина най-често е оставала неразчетена, пренебрегната. И това е обяснимо при толкова много читатели, жадни за Учител, който да носи едно ненаучно познание, за наставник, който да не назидава. И до ден днешен тази нужда стои на древен ред - успехът на Паулу Куелю е най-близкото доказателство по време до нас. Келю е и пряко задължен на прозата на Хесе... Но нека, ако вече сме попаднали на Коелю, да видим все пак как стоят нещата при един автор от времената на действително острия дефицит на хармония, времената на болката. Защото днес болката е замазана от съмнението дали не е фантомна. Във времето на симулациите Хесе е един старомоден търсач на истински неща...

Йордан Ефтимов

Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.