Език
Валута
Кошница

Серенгети не трябва да загине

На склад
ISBN
9789549535983
18,00 лв.
Една уникална книга за Националния парк "Серенгети" и историята на едно семейство, които решават да преброят всичките диви животни в парка. Една книга превърнала се в класика.
Повече информация
Автор Бернхард Гжимек, Михаел Гжимек
страници 368
корица мека
Език 20th Century Fox
година 2016
Издателство Вакон
ID на книга 602663
ISBN 9789549535983
Категории Ботаника и зоология

Една уникална книга за Националния парк "Серенгети" и историята на едно семейство, които решават да преброят всичките диви животни в парка. Една книга превърнала се в класика.

Превърналата се в класика книга "Серенгети не трябва да загине", както и последвалият едноименен филм изцяло преобърнаха представата на Европа за Африка. Бернхард Гжимек пламенно защитава тезата, че африканските степи трябва да бъдат част от световното културно наследство и трябва да бъдат опазени на всяка цена. В земите на лъвовете, сред отворените ширини на степите и тропота на диви копита в сърцето на митичния Черен континент тупти невероятна природа, която човешката намеса заплашва да унищожи. Когато през 1957 г. британските власти решават да намалят с една трета територията на Националния парк "Серенгети", двама германци, баща и син, политат със своя зебровиден самолет и малката полумаймуна маки към Танзания, за да преброят дивите животни и да проследят тяхната миграция. Има една малка подробност обаче - никой преди тях не го е правил. Оставили удобния живот у дома, Гжимек преброяват стотици хиляди диви животни, проследяват навиците им, сблъскват се с бракониери и дори стрелят срещу тях, сприятеляват се с местните масаи, претърпяват опасни и комични инциденти.

Поднесено с ведро чувство за хумор, съдържанието натази книга не може да ви остави безучастни. То е повече от актуално и днес, когато дивите животни са изложени на все по-голяма опасност. С любов към животните, немска прецизност и пионерски подход син и баща са решени, че "Серенгети" не трябва да загине. Тази книга е живописен каталог на една от най-богатите екосистеми в света, а Гжимек ни завещават не само едно по-задълбочено разбиране за Източна Африка, но и своята целеустременост, която води до промяна.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Серенгети не трябва да загине
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.