Валута
Кошница

Серенгети не трябва да загине

На склад
ISBN
9789549535983
18,00 лв.
Една уникална книга за Националния парк "Серенгети" и историята на едно семейство, които решават да преброят всичките диви животни в парка. Една книга превърнала се в класика.
Повече информация
Автор Бернхард Гжимек, Михаел Гжимек
Страници 368
Корица мека
Език 20th Century Fox
Година 2016
Дата на получаване 5.04.2016 г.
Издателство Вакон
ID на книга 602663
ISBN 9789549535983
Категории Ботаника и зоология

Една уникална книга за Националния парк "Серенгети" и историята на едно семейство, които решават да преброят всичките диви животни в парка. Една книга превърнала се в класика.

Превърналата се в класика книга "Серенгети не трябва да загине", както и последвалият едноименен филм изцяло преобърнаха представата на Европа за Африка. Бернхард Гжимек пламенно защитава тезата, че африканските степи трябва да бъдат част от световното културно наследство и трябва да бъдат опазени на всяка цена. В земите на лъвовете, сред отворените ширини на степите и тропота на диви копита в сърцето на митичния Черен континент тупти невероятна природа, която човешката намеса заплашва да унищожи. Когато през 1957 г. британските власти решават да намалят с една трета територията на Националния парк "Серенгети", двама германци, баща и син, политат със своя зебровиден самолет и малката полумаймуна маки към Танзания, за да преброят дивите животни и да проследят тяхната миграция. Има една малка подробност обаче - никой преди тях не го е правил. Оставили удобния живот у дома, Гжимек преброяват стотици хиляди диви животни, проследяват навиците им, сблъскват се с бракониери и дори стрелят срещу тях, сприятеляват се с местните масаи, претърпяват опасни и комични инциденти.

Поднесено с ведро чувство за хумор, съдържанието натази книга не може да ви остави безучастни. То е повече от актуално и днес, когато дивите животни са изложени на все по-голяма опасност. С любов към животните, немска прецизност и пионерски подход син и баща са решени, че "Серенгети" не трябва да загине. Тази книга е живописен каталог на една от най-богатите екосистеми в света, а Гжимек ни завещават не само едно по-задълбочено разбиране за Източна Африка, но и своята целеустременост, която води до промяна.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Серенгети не трябва да загине
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.