Валута
Кошница

Семейство Лайънс и тайните на библиотеката

На склад
ISBN
9789547714588
20,00 лв.
В началото на 20. век Нюйоркската обществена библиотека е най-голямата мраморна сграда в света. С величествения си и красив класически дизайн тя вдъхновява писателката Фиона Дейвис за романа „Семейство Лайънс и тайните на библиотеката“.
Повече информация
Автор Фиона Дейвис
Страници 320
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 24.06.2022 г.
Издателство Кръгозор
ID на книга 614909
ISBN 9789547714588
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език

1913 г. Лаура не предполага колко затворен ще стане животът им, когато съпругът ѝ Джак е назначен като надзирател в библиотеката. Семейство Лайънс с двете си деца – син и дъщеря, се установяват в таен апартамент в красивата сграда. Въпреки че Лаура получава задача да списва кратък бюлетин за библиотеката, това не й е достатъчно. Упорита и страстна, тя иска повече от живота и прави решителна крачка, като се записва във Факултета по журналистика на Колумбийския университет. Вратите на света се разтварят широко пред нея и Лаура попада в дамско общество, където жените дискутират правото да обичат свободно, да използват противозачатъчни хапчета, да имат финансова независимост.

По същото време от библиотеката започват да изчезват ценни книги. Лаура е обезпокоена и тръгва по следата, за да защити своя съпруг и семейството си. Последвалата лавина от трагични събития я принуждава да напусне не само дома си, но и града... и може би да изгуби всичко.

1993 г. Точно 80 години по-късно нейната внучка Сейди е натоварена от директора на библиотеката да поеме организирането на изложба, представяща емблематична читалня с най-значимото от фонда й. А също така и да открие малко известни документи и артефакти, свързани с Лаура Лайънс – известна есеистка и защитничка на правата на жените от началото на 20. век. Когато започва своето издирване, Сейди попада на важни свидетелства за живота на семейството и открива тайния апартамент, в който е ключът за разгадаване на мистериозните кражби.

Но интересната и завладяваща работа, откъснала я от тъгата и разочарованията в любовния й живот, скоро се превръща в кошмар, след като редки ръкописи и книги, които Сейди е подготвила за експозицията, започват да изчезват от читалнята. Решена да спаси както безценната сбирка, така и кариерата си, тя обединява усилия с частен детектив, за да открият виновника.

Ще успее ли Сейди да разгадае оставените от Лаура следи, да върне изчезналата в миналото уникална книга и да разкрие кой е истинският й крадец? И ще намери ли ценните експонати от своята колекция... а може би и любовта?

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Семейство Лайънс и тайните на библиотеката
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.