Кошница

Щастливи падения. Разкази

Няма наличност
ISBN
9786191867264
Белорусец постига впечатляващ баланс между моментното страдание и вечните механизми за справяне, наречени хумор и въображение. Много от тези 32 разказа са дълги едва по страничка, но силата им е в тяхното взаимодействие.
Повече информация
Автор Евгения Белорусец
Страници 164
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 20.05.2022 г.
Издателство Жанет 45
ID на книга 614649
ISBN 9786191867264
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език

Разказвачът е почти невидим, а главните герои в повечето истории са жени. Много от тях са прокудени от войната, често в Киев, от райони с тежки сражения през 2014-а. Мащабът на техните светове е почти винаги домашен, но през обектива на Белорусец незначителни действия и срещи придобиват митологична значимост... Ефектът е сякаш Исак Бабел и Светлана Алексиевич са си родили дете.
Клеър Месуд, Harpers

Белорусец постига впечатляващ баланс между моментното страдание и вечните механизми за справяне, наречени хумор и въображение. Много от тези 32 разказа са дълги едва по страничка, но силата им е в тяхното взаимодействие; героините в тях на практика взаимно си довършват изреченията. Щастливи падения създава впечатление на съществен документ за най-актуалната европейска война – и причината за това е, че Белорусец стои на разстояние от пряката документалистика.
Джон Домини, The Washington Post

У Белорусец отекват гротескните фантазии на Гогол и абсурдисткият черен хумор на Хармс. На фона на руското нашествие в Украйна, това съчетание ни показва с особено тревожна яснота хилядите начини, по които въображението върви ръка за ръка с жестоката реалност. В епохата на фалшивите новини Щастливи падения задава важни въпроси за размиването на границата между измисленото и реалното.
Брайън Каретник, Financial Times

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Щастливи падения. Разкази
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.