Кошница 0

Само за зрели мъже

На склад
ISBN
9789546900708
12,00 лв.
Литературните историци спорят по въпроса дали Хашек е бил наистина толкова голям бохем и любител на компанииte или това е мистификация.

Литературните историци спорят по въпроса дали Хашек е бил наистина толкова голям бохем и любител на веселите компании или това е поредната му мистификация, тъй като огромното количество малки прози, фейлетони, сатири, хуморески и карикатури предполагат строга вътрешна дисциплина и постоянство при писането.

Разказите, подобно на журналистическите му материали, са писани под непосредственото влияние на мисли и чувства, които го провокират, живеейки в трудното време на войната. Затова и дръзкото му перо се движи от острата социална и политическа критика през пародирането и сатирата на обществения морал и норми, за да си почине в света на децата, пътеписа и животните като противовес на лъжите и лицемерието.

Описвайки почти ежедневно това, с което се сблъсква, Ярослав Хашек завещава повече от хиляда заглавия, като по този начин ни предоставя изключително детайлен образ на своя съвременник.


Повече информация
Автор Ярослав Хашек
Страници 164
Корица мека
Език български
Година 2015
Дата на получаване 1.12.2015 г.
Издателство Делакорт
ID на книга 601904
ISBN 9789546900708
Категории Художествена литература
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Само за зрели мъже
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.