Кошница 0

Сафо. Древната поетеса на любовта

На склад
ISBN
9789543574971
16,90 лв.
Нов исторически роман от утвърдената поредица на издателство „Емас“ - "Известните жени в историята" - "Сафо" от Зигфрид Обермайер.

Нов исторически роман от утвърдената поредица на издателство „Емас“ - "Известните жени в историята" - "Сафо" от Зигфрид Обермайер.

Шест века преди Христа. Древна Гърция навлиза в периода на своя културен разцвет. На континента и на многобройните острови скулптори, архитекти и поети творят произведения, които ще останат в хилядолетията като свидетелства за една епоха, дала на света образци на човешкото духовно величие.

Егейският остров Лесбос, захвърлен почти до брега на Мала Азия, е разтърсван от политически раздори. И възпяван от велики поети. Арена на военни и на поетически битки. В тези смутни времена една дребна, нежна жена, издънка на заможен аристократичен род, дръзва да последва зова на своето предопределение, да остави сигурния, но неудовлетворителен семеен живот и да се посвети на поезията.

Сафо. Още приживе възпята от съвременниците си като „божествената“, като „втори Омир“, днес тя е обявена за най-великата поетеса на древността. Немският писател Зигфрид Обермайер, известен със своите познания за античността и с историческите си романи за древни герои, ни повежда по стъпките на тази необикновена жена, вкарва ни в нейното ежедневие и в нейния емоционален мир, изпълнен с любов, себеотдаване, музика и поезия. Една жена, намерила себеосъществяване в един мъжки свят.
 


Повече информация
Автор Зигфрид Обермайер
Страници 440
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 28.05.2021 г.
Издателство Емас
ID на книга 612574
ISBN 9789543574971
Категории Исторически романи
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сафо. Древната поетеса на любовта
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.