Кошница 0

Сърцето се предава последно

На склад
ISBN
9786191711444
27,00 лв.

Маргарет Атууд подлага човешкото сърце на върховно изпитание в този блестящ роман, не по-малко прозорлив от "Разказът на прислужницата" и плод на богатото въображение, родило "Слепият убиец".

Повече информация
Автор Маргарет Атууд
Страници 480
Корица твърда
Език български
Година 2023
Дата на получаване 4.09.2023 г.
Издателство Orange Books
Преводач Надежда Розова
ID на книга 617682
ISBN 9786191711444
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги на български език
Нови книги
Книги бестселъри 2023

Стан и Шармейн са съпрузи, които се опитват да оцелеят по време на икономическа и обществена криза. Безработицата ги принуждава да живеят в автомобила си и двамата стават лесна мишена за бродещи банди. Те отчаяно се нуждаят от обрат, от светкавичен обрат. Проектът „Позитрон“ в град Консилиънс като че ли е отговорът на техните молитви. Там няма безработни, всеки получава чист и удобен дом... но само за шест месеца годишно. През месец жителите на Консилиънс трябва да напускат домовете си и да заемат мястото на затворници в затвора „Позитрон“. След като изтече едномесечният им престой в затвора, могат да се върнат в своите домове на цивилни граждани.

Отначало сякаш всичко е наред. Ала когато Шармейн се увлича по мъжа, който обитава къщата им, докато двамата със Стан са в затвора, следва лавина от събития, които поставят живота на Стан в смъртна опасност. Всеки следващ ден в „Позитрон“ все по-малко прилича на сбъдната мечта и все повече напомня на зловещо пророчество.

Този мрачен и безбожно забавен роман за едно близко бъдеще, в който невинните са зад решетките, а престъпниците са на свобода, е доказателство за майсторството на Маргарет Атууд.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Сърцето се предава последно
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.