Език
Валута
Кошница

Райко Алексиев. Албум: 150 избрани карикатури с исторически коментари

На склад
ISBN
9786197496369
22,00 лв.

Карикатурите на художника от Пазарджик се отличават със своето тематично разнообразие и недвусмисленост. Иронизирани са както силните на деня в България...

Повече информация
страници 164
корица мека
Език български
година 2019
Издателство Сдружение “Българска история“
ID на книга 609436
ISBN 9786197496369
Категории Албуми
Книги на български език

Представяме ви първия по рода си албум, посветен на едно от емблематичните имена в историята на българския хумор и сатираРайко Алексиев. Подбраните 150 карикатури са само малка част от творчеството на неподражаемия творец. Всяка една от рисунките е придружена от исторически коментар за събитието или процеса, станали повод за нейното създаване. Автор на текстовете е д-р Теодор Борисов.

Карикатурите на художника от Пазарджик се отличават със своето тематично разнообразие и недвусмисленост. Иронизирани са както силните на деня в България, така и основните играчи на европейската политическа сцена, сред които Хитлер и Сталин. Именно това е причината за жестокото му убийство след 9 септември 1944 г. Творбите ни потапят в епохата на Първата и Втората световна война, помагат ни да разберем кои са били най-вълнуващите теми в Царство България и отварят съзнанието за някои непреходни въпроси от общочовешко естество.

Комбинирайте с „Хумористична историята на българите от Райко Алексиев.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Райко Алексиев. Албум: 150 избрани карикатури с исторически коментари
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.