Кошница 0

Радой Ралин. Събрано. (Юбилейно издание)

На склад
ISBN
9789545155789
25,00 лв.
Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия писател, поет и сатирик Радой Ралин, което побира всички негови знакови произведения.

Юбилейно издание по случай 100-годишнината от рождението на големия писател, поет и сатирик Радой Ралин, което побира всички негови знакови произведения.

Радой Ралин (псевдоним на Димитър Стоянов, 23.04.1922 – 21.07.2004 г.) е може би най-колоритният български поет, писател, сатирик, епиграмист, драматург и дисидент. С всяка от творбите си и с примера на собственото си страдалческо битие той докрай защитава принципите на свободата и вечните човешки ценности, като не се бои да осветлява и критикува разнообразните обществени недъзи.

Настоящото издание отбелязва 100-годишнината от рождението му с една съдържателна разходка по пътя на неговото забележително творчество.

Радой беше и си остана извън рамките на обичайното, един необикновен човек, не по мярка и надскочил времето, в което живяхме (...) стърчеше с няколко глави над духовното примиренчество.

Рада Александрова

 

Нашата история, социология, национална психология, нашата литература едва ли скоро ще кажат толкова истини по своите предмети, колкото е казал Радой в своето творчество.

Светлозар Игов

Той беше призван да създава. Да създава стихове, които потушават страховете ни, и да отстоява не идеологии, а идеи…

Вихрен Чернокожев

От творбите на Радой Ралин можем да научим най-важните уроци за случващото се с България и със света от април 1922 година до днес.

Георги Цанков

Един Радой – така ще се казва мярката за честност и неподкупност във всяко време на корупция, на мошеничество, на лъжа и лицемерие.

Недялко Йорданов


Повече информация
Автор Радой Ралин
Страници 448
Корица мека
Език български
Година 2022
Дата на получаване 1.04.2022 г.
Издателство Милениум
ID на книга 614334
ISBN 9789545155789
Категории Българска класика
Книги на български език
Нови книги
Бестселъри 2022
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Радой Ралин. Събрано. (Юбилейно издание)
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
  • София / Книгомания / Офис

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.