Език
Валута
Кошница

Прозренията на Раковски

На склад
ISBN
9786197280760
18,00 лв.
Това е разказ за съдбата на един велик глашатай на пробуждането, основоположник на национално-освободителната борба срещу османските потисници, просветител и организатор на Първата българска легия...
Повече информация
Автор Бойко Беленски
страници 320
корица мека
Език 20th Century Fox
година 2019
Издателство Атеа books
ID на книга 609511
ISBN 9786197280760
Категории Исторически романи

Това е разказ за съдбата на един велик глашатай на пробуждането, основоположник на национално-освободителната борба срещу османските потисници, просветител и организатор на Първата българска легия, създател на Плана за освобождението на България и Привременния закон за народните горски чети за 1867-о лето. Самият Раковски е възпят от Иван Вазов като "мечтател безумен, образ невъзможен, на тъмна епоха син бодър, тревожен... нещастен мечтател, апостол и воин".

Пресъздаден с фактичеса достоверност, лекота и непосредственост в изказа, авторът ни провокира да разсъждаваме за смисъла на живота, за всеотдайността и предателството, за баланса и ролята на любовта към спътницата в живота и към отечеството.

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Прозренията на Раковски
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.