Кошница 0

Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези

Няма наличност
ISBN
9786197342260

Книгата е настолно четиво за всеки, който не може да намери изход от омагьосания кръг на стреса, умората, недоспиването и напълняването. Когато обичайните мерки, като ограничаване приема на храна и увеличаване на физическата активност, не дават резултат, причината очевидно е по-дълбока, отколкото изглежда на пръв поглед, и е нужен напълно различен подход. 

Години наред се опитвате да подобрите здравето си. Макар да полагате възможно най-много усилия, вашето тяло не ви сътрудничи. Пробвали сте множество режими на хранене и упражнения, но никой от тях не е помогнал. Експертите дават съвети, които обаче често са противоречиви. Някои казват: „Трябва да консумирате по-малко захар!“. Според други проблемът е, че прекарвате прекалено много време на закрито, седейки. Мнозина виждат причината за това положение в човешкия характер и обвиняват склонността на хората да си угаждат за болестите.

Повечето хора все още вярват, че телесното тегло е просто въпрос на консумираните калории спрямо тези, изразходени с упражнения. Приема се, че тези, които не могат да отслабнат, просто не полагат достатъчно усилия – ядат твърде много, мързеливи са и вината си е тяхна. Много популярни лозунги, а също заглавия в списания и на книги отразяват този начин на мислене: „Яжте по-малко, движете се повече!“ или „Яжте това, а не онова!“.

Това мислене обаче не е актуалното или адекватното по отношение на голяма част от населението, но правилната информация е вълнуваща: настоящите изследвания показват, че какво нашите тела правят с храната, зависи от това дали се намираме в режим на проспериране, или в режим на оцеляване. Малък набор от жлези, наречени надбъбречни, е главният управляващ тези режими орган. Нашите надбъбречни жлези контролират превключвател, който ни кара да просперираме, тоест да изгаряме мазнините и да се чувстваме енергични, или просто да оцеляваме, което означава да складираме мазнините и да се чувстваме уморени. Преработените храни, замърсителите и притискащите ни житейски обстоятелства могат да ни вкарат в такъв режим на оцеляване. Макар при краткотрайни кризисни ситуации режимът на оцеляване да е много важен, ако останем твърде дълго в него, ние напълняваме, остаряваме по-бързо и умираме по-рано.

По един нежен и подкрепящ начин д-р Крисчансън ви превежда през своята основана на доказателства, достъпна и лесна за изпълнение програма, за да ви помогне да възстановите здравето си, да се радвате на повече енергия и по-добър сън и да свалите излишните килограми. Така, само с няколко прости и бързи стъпки, ще се върнете в състояние на проспериране и ще реагирате по-адекватно на неизбежните стресови фактори от ежедневието.

*  *  *

„Задължително четиво за тези, които напълняват и страдат от изтощение или стрес. Д-р Алън Крисчансън предлага семпла, но същевременно високоефективна диета за възстановяване на баланса, здравето и здравия разум!“ –Синтия Паскуела, сертифициран клиничен нутрициолог


Повече информация
Автор Д-р Алън Крисчансън
Страници 264
Корица мека
Език български
Година 2018
Дата на получаване 17.05.2024 г.
Издателство Вдъхновения
Преводач Иванка Петрова
ID на книга 619312
ISBN 9786197342260
Категории Здраве и диети
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Протокол за възстановяване на надбъбречните жлези
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.