Кошница 0

Проследи и оцвети. Линии, форми, букви (развиваме умения за писане)

На склад
ISBN
9786190208679
9,00 лв.

Дейности, които детето учи и упражнява: рисува и пише елементи на букви;оцветява в рамките на контур; дорисува прави и криви линии по пунктир; познава символите на главните печатни букви; изписва линии и елементи по предварително указана посока за движение на ръката.

След 4-годишна възраст настъпва промяна в психологическото и социално съзряване на децата. Те осъзнават, че пространството за рисуване на предлагания лист има граници – долу и горе; дясна и лява граница, с които е необходимо да се съобразяват.

Настъпва моментът своевременно да се използва заложеният у всяко дете биологичен усет за равновесие и естетика. Неусетно, но целенасочено се овладяват графични умения и започва подготовката на ръката за писане. У детето се изгражда мотивация и увереност в собствените възможности и започва формиране на обща психологическа готовност за учене. Затвърдяват се представите на децата за елементите на графичните знаци. Усъвършенства се фината им моторика и се развиват графичните им умения за ориентиране в широк ред за писане и за правилен захват на молива.


Повече информация
Страници 104
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 16.08.2023 г.
Издателство Колибри
ID на книга 617605
ISBN 9786190208679
Категории Учебна литература и помагала
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Проследи и оцвети. Линии, форми, букви (развиваме умения за писане)
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.