Валута
Кошница

Прокобата на Господаря Гад. “Хроники на Томас Ко

Няма наличност
ISBN
9789546554123
Повече информация
Автор Стивън Р. Доналдсън
Страници 448
Корица мека
Език български
Година 2013
Дата на получаване 15.07.2013 г.
Издателство Бард
ID на книга 67340
ISBN 9789546554123
Категории Фантастика и фентъзи

Той се нарече Томас Ковенант Неверника, защото не дръзваше да повярва в този странен алтернативен свят, където се озова ненадейно.

Но Земята го изкушаваше. Преди беше болен, а сега като че се чувстваше по-добре от всякога. Преди беше нечист изгнаник, без да има никаква вина за това. Сега виждаха в него преродения най-велик герой на Земята – Берек Полуръкия, въоръжен с мистичната мощ на Бялото злато. Единствено тази сила би могла да предпази Владетелите на Земята от прастарото зло – Презиращия, Господаря Гад. Само че... Ковенат нямаше представа как би могъл да я използва!

Така започва един от най-забележителните епоси в цялата история на жанра фентъзи.

* * * Предупреждението на Господаря Гад Страхът и объркването засмукваха Томас Ковенант със силата на неустоим кошмар.

Безплътният глас на Господаря Гад продължаваше неумолимо:

- Ще отнесеш послание от мен на Съвета на владетелите. Не се проваляй като вестоносец, угоднико. Не предадеш ли посланието ми на Съвета, всяко човешко същество в Земята ще бъде мъртво, преди сезоните да се сменят десет пъти. Не разбираш, но аз те уверявам, че е ужасно Лигоча да притежава Жезъла. Но не това е най-черната заплаха. В земните дълбини са погребани злини с толкова страшна мощ, че никой смъртен не би надделял над тях. Те биха превърнали цялата вселена в ад во веки веков. Лигоча търси тъкмо такава злина – Илеартския камък.
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Прокобата на Господаря Гад. “Хроники на Томас Ко
Вашият рейтинг
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.