Кошница 0

Приключенията на Алиса в Страната на чудесата, р

На склад
ISBN
9786197055153
19,90 лв.
Четвърт век след излизането на „Алиса”, и небивалия успех, Луис Карол решава да разкаже историята така, че да я направи разбираема и увлекателна и за най-малките читатели: запазва героите и сюжета, но го олекотява и скъсява, премахва стиховете, главоблъсканиците и игрословиците и дори приобщава малчуганите...
Четвърт век след излизането на „Алиса”, и небивалия успех, Луис Карол решава да разкаже историята така, че да я направи разбираема и увлекателна и за най-малките читатели: запазва героите и сюжета, но го олекотява и скъсява, премахва стиховете, главоблъсканиците и игрословиците и дори приобщава малчуганите, като ги превръща в действащо лице в повествованието - приканва ги да се взрат по-внимателно в рисунките, да отговарят на несложни въпроси, да разклатят книжката, за да видят например как трепери от страх Заекът.

Меките хармонични илюстрации на Елена Базанова смайват с точните детайли и внимателното отношение към текста. А милият, нежен и непосредствен образ на Алиса предава цялото очарование и пъргавия ум на героинята.

Повече информация
Автор Луис Карол
Страници 88
Корица твърда
Език български
Година 2014
Дата на получаване 17.06.2014 г.
Издателство Лабиринт
ID на книга 68807
ISBN 9786197055153
Категории Преводна детска литература
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приключенията на Алиса в Страната на чудесата, р
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.