Кошница 0

Приказки за кукумявката: Котачето, което се страхуваше от всичко

Няма наличност
ISBN
9786197516319
Special Price Regular Price
„Приказки за кукумявката“ са мънички зрънца мъдрост, майсторски поднесени от писателя философ Ерик-Еманюел Шмит на децата. За да пораснат правилно. В настоящата колекция водач е кукумявката Минерва.

Какво е смелостта? Никой не е смел по рождение. Човек проявява смелост едва когато се появи опасност. Смелостта не се състои в това да пренебрегваме страха, а в това да го надмогнем. Следователно, за съществуването на смелостта са необходими две неща: страхът и неговото преодоляване. Смелостта е добродетел само ако се проявява в полза на справедливостта. Да умреш за кауза, която не си струва, е безсмислено и глупаво.

„Приказки за кукумявката“ са мънички зрънца мъдрост, майсторски поднесени от писателя философ Ерик-Еманюел Шмит на децата. За да пораснат правилно. В настоящата колекция водач е кукумявката Минерва. Тя подканя малчугана да разсъждава, да си задава правилните въпроси, да черпи знания от опита и да мисли самостоятелно. Кукумявката е птицата-символ на философията още от Античността. Тя е спътник на богинята на мъдростта - Атина при древните гърци, Минерва при римляните.

Книгата е част от поредицата „Приказки за кукумявката“ на издателство „Леге Артис“.


Повече информация
Автор Ерик-Еманюел Шмит
Страници 28
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 5.01.2022 г.
Издателство Леге Артис
ID на книга 613865
ISBN 9786197516319
Категории Приказки
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Приказки за кукумявката: Котачето, което се страхуваше от всичко
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.