Кошница 0

През води и гори

На склад
ISBN
9786192404352
5,50 лв.
Книгата е част от поредицата „Българска класика за деца” на ИК „Пан”. Изданието е включено в списъците с препоръчителна литература за 3. клас.

Книгата е част от поредицата на „Българска класика за деца” на ИК „Пан”, в която са събрани най-добрите произведения за деца от съкровищницата на българската литература.

Настоящият сборник включва едни от най-хубавите детски разкази за живата природа - цикълът „През води и гори” на Емилиян Станев.

„Като написах доста разкази за възрастни, не помня как ми хрумна да опитам дали не ще мога да напиша и някоя книга за деца — спомня си писатерят — Опитът ми излезе сполучлив. „През води и гори” е първата детска книга, която написах. Искам всяко дете, като я чете, да се радва и да научи от нея много неща.

Вече няколко поколения български деца се забавляват с патилата на двамата неразделни приятели — таралежа Бързоходко и костенурката Повлекана. Книгата е включена в програмата на българските училища.

Изданието е включено в списъците със задължителна и препоръчителна литература за:

  • Лятно четене - 3. клас

Повече информация
Автор Емилиян Станев
Страници 144
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 16.08.2021 г.
Издателство ПАН
ID на книга 613017
ISBN 9786192404352
Категории Българска детска литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:През води и гори
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.