Кошница 0

Предсказване и синхроничност

Няма наличност
ISBN
9789549933215
В тази книга са събрани лекции, изнесени в института „К. Г. Юнг“ в Цюрих. В тях д-р Фон Франц обръща внимание върху значението на ирационалното.

Тази книга се основава на записките на г-ца Уна Томас на серия от лекции, изнесени от д-р Фон Франц в Института „К. Г. Юнг“ в Цюрих през есента на 1969 г.

От много години Мари-Луиз фон Франц работи с Карл Густав Юнг и е всепризнат авторитет по психологическа интерпретация на приказки, сънища, митове и алхимията. В тази книга са събрани лекции, изнесени в института „К. Г. Юнг“ в Цюрих. В тях тя обръща внимание върху значението на ирационалното. С проникновение тя изследва психологическите основания на времето, числото и методите на предсказване като И Дзин, астрологията, картите Таро, хиромантията, зара, случайните модели и т. н.

Противопоставяйки на западните нагласи тези на китайците и т. нар. примитиви, тя обяснява и илюстрира идеите на Юнг за архетиповете, проекцията, психичната енергия и синхронистичността. Книгата е прекрасно съчетание на дълбока ерудиция и ясен стил на изразяване. Повече от всеки друг автор г-жа Фон Франц умее да основава своите психологически теории и прозрения с практически примери от всекидневния живот. Това прави книгите и достъпни както за профeсионалисти, така и за широката публика.


Повече информация
Автор Мари-Луиз фон Франц
Страници 162
Корица мека
Език български
Година 2002
Дата на получаване 13.01.2023 г.
Издателство Леге Артис
ID на книга 616148
ISBN 9789549933215
Категории Психология
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Предсказване и синхроничност
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.