Валута
Кошница

Православният път

Няма наличност
ISBN
9789542972310
15,00 лв.
Митрополит Калистос (Тимоти Уеър) е едно от най-известните и авторитетни имена в православието на Запад днес, особено в англоезичния свят, където неговият принос за разкриването на богатството на православната традиция е огромен. Роден в Англия през 1934 г., още като младеж той се среща с православието и открива в него дълбочината и неподправената духовност, за които жадува.
Повече информация
Автор Митрополит Калистос Уеър
Страници 216
Корица мека
Език български
Година 2014
Дата на получаване 5.09.2014 г.
Издателство Омофор
ID на книга 69093
ISBN 9789542972310
Категории Християнство

Митрополит Калистос (Тимоти Уеър) е едно от най-известните и авторитетни имена в православието на Запад днес, особено в англоезичния свят, където неговият принос за разкриването на богатството на православната традиция е огромен. Роден в Англия през 1934 г., още като младеж той се среща с православието и открива в него дълбочината и неподправената духовност, за които жадува. Става православен, пътува из Гърция, пребивава продължително време и натрупва духовен опит в манастира "Св. Йоан Богослов" на о. Патмос, а също на Света гора и в Йерусалим. Избира монашеския път и е постриган за монах на о. Патмос. След като се връща в Англия, той преподава в продължение на 35 години православно богословие в Оксфорд, като ръководи също и Института за православни изследвания в Кеймбридж. Митрополит Калистос съчетава по блестящ начин църковното служение на висш йерарх на Православната църква (към Вселенската патриаршия) с академичната и преподавателска работа в едни от най-престижните висши школи в света, където е търсен лектор и до днес.

В цялата си академична и популяризаторска дейност митрополит Калистос се отличава с изключителния дар да свидетелства за православното християнство на естествен и разбираем съвременен език, да излага с достъпно слово дълбоки богословски истини. Заедно с "Православната църква" другия станал вече класически негов труд, многобройните му академични публикации, участието му в английския превод на сборника Добротолюбие, на постния триод и минеите плод на това негово умение е и настоящата книга "Православният път". Преведена на различни езици, тя е помогнала и помага на много хора да открият - или преоткрият - православието като начин на живот и молитвен път. Предстои срещата и на българския читател с тази удивителна книга.

Димитър Попмаринов
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Православният път
Вашият рейтинг
Нови книги от тази подкатегория
Бестселъри

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.