Кошница 0

Помисли пак

Няма наличност
ISBN
9789547714496
Как да се научим да преосмисляме възгледите си в нашия бързопроменящ се свят. "Помисли пак" е бестселър на "New York Times" от автора на "Дай, за да вземеш" - Адам Грант.

Как да се научим да преосмисляме възгледите си в нашия бързопроменящ се свят. "Помисли пак" е бестселър на "New York Times" от автора на "Дай, за да вземеш" - Адам Грант.

Интелигентността днес не е достатъчна и дори понякога е вредна, защото ни кара да се вкопчваме в това, което знаем и което сме. По-голямо значение има способността ни да преосмисляме и да се отказваме от наученото, защото вече не е валидно, и дори от досегашните си възгледи, ако вече не ни служат. В ежедневието си обаче предпочитаме комфорта на увереността пред дискомфорта на съмнението. Вслушваме се в мнения, които ни карат да се чувстваме добре, вместо в идеи, които ни карат да мислим добре. Виждаме разногласията по-скоро като заплаха за егото ни, отколкото като възможност да се учим. Заобикаляме се с хора, които са съгласни с нашите заключения, а би трябвало да се стремим към тези, които предизвикват нашия мисловен процес. Резултатът е, че нашите възгледи стават несолидни и съмнителни. Мислим и реагираме твърде много като проповедници, когато защитаваме "свещените" си вярвания, или като прокурори, когато доказваме, че другата страна греши, или като политици, когато очакваме одобрение.

За да имаме успех и удовлетворяващи взаимоотношения с колеги, близки и опоненти, организационният психолог А. Грант ни съветва да започнем да мислим като учени, които търсят истината и имат смелостта да я приемат.

"Целта ми в тази книга е да разгледам процеса на преосмисляне. Защото в нашия бързопроменящ се свят често се налага да отхвърляме утвърдени истини и да намираме нови решения. Потърсих най-убедителните доказателства и някои от най-добрите примери от бизнеса, политиката и спорта, за да покажа как можем да отворим съзнанието си и да приемаме нови идеи, да създаваме общности, готови да се учат през целия си живот, и така да изграждаме култура, посветена на преосмислянето."
Адам Грант

"Изпитвам неподправено щастие, когато разбера за новите книги на Адам Грант. Искам идеите му да се разпространяват, защото са иновативни и важни. Всеки, който е прочел моята книга, непременно трябва да прочете и неговите "Помисли пак", "Дай и ще получиш" и "Originals"."
Саймън Синек, автор на "Безкрайната игра"


Повече информация
Автор Адам Грант
Страници 344
Корица твърда
Език български
Година 2021
Дата на получаване 29.10.2021 г.
Издателство Кръгозор
ID на книга 613294
ISBN 9789547714496
Категории Популярна и приложна психология
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Помисли пак
Вашият рейтинг

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.