Кошница 0

Полковникът няма кой да му пише

На склад
ISBN
9789544121235
19,00 лв.
В повестта всичко се върти около един петел. Не домашен, а боен петел – единственото останало от сина на полковника, убит на арената за бой на петли.
Повече информация
Автор Габриел Гарсия Маркес
Страници 90
Корица твърда
Език български
Година 2022
Дата на получаване 2.09.2022 г.
Издателство Лъчезар Минчев
ID на книга 615260
ISBN 9789544121235
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Нови книги

В повестта всичко се върти около един петел. Не домашен, а боен петел – единственото останало от сина на полковника, убит на арената за бой на петли. По времето на действието семейството на полковника се състои само от двама старци – той и жена му (и петела) – които живеят в крайна бедност, очаквайки пенсията, която правителството му е обещало някога като на ветеран от революцията. А пенсията вече 56 години не идва и не идва. Заглавието на книгата също е реплика от нея. Тя е на пощенския служител към лекаря на селото и гласи точно така: „Полковникът няма кой да му пише.“ И той и жена му се оправят както могат. Полковникът много обича петела на сина си, но от немотия ту понечва да го продаде на дон Сабас, ту се разколебава, докато накрая…

От издателя

Напишете вашето мнение
Вие оценявате:Полковникът няма кой да му пише
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.