Кошница 0

По-нататъшните приключения на Робинзон Крузо

На склад
ISBN
9786190107989
16,00 лв.
„По-нататъшните приключения на Робинзон Крузо“ е втора част на „Животът и приключенията на Робинзон Крузо“, предназначена за всички, които искат да научат какво е станало с Робинзон и верния му Петкан, когато двамата се връщат в цивилизацията след 28 години на пустинния остров.

Тази книга е втора част на  „Животът и приключенията на Робинзон Крузо“ , предназначена за всички, които искат да научат какво е станало с Робинзон и верния му Петкан, когато двамата се връщат в цивилизацията след 28 години на пустинния остров. Неспокойният дух на моряка от Йорк отново го кара да предприеме пътешествия по море и по суша, с които обикаля две трети от земното кълбо: връща се на своя остров, за да провери как живее малката колония, която е оставил там, а после попада в Бразилия, на нос Добра надежда, в Мадагаскар, Бенгалия, на остров Формоза и в Сибир, като стига чак до Архангелск на Бяло море.

По-нататъшните му странствания продължават близо 12 години, а ние отново ставаме свидетели на невероятни приключения и научаваме как пътешественикът се спасява от нападения на човекоядци и на татарски конници. Виждаме живота в Китай и в затънтените части на Московия по онова време и се възхищаваме за пореден път от изобретателния и здравомислещ Робинзон Крузо, който успява да се справи с всички затруднения.

Пред нас е забележително продължение на книга, за която се смята, че е на второ място по популярност след Библията.

Огняна Иванова


Повече информация
Автор Даниел Дефо
Страници 296
Корица мека
Език български
Година 2021
Дата на получаване 10.03.2022 г.
Издателство Изток-Запад
ID на книга 614212
ISBN 9786190107989
Категории Съвременна преводна литература
Книги на български език
Напишете вашето мнение
Вие оценявате:По-нататъшните приключения на Робинзон Крузо
Вашият рейтинг
  • София / Книгомания / бул. Васил Левски 28
  • София / Книгомания / бул. Прага 17

Knigomania.bg използва Бисквитки. Използвайки този уебсайт, вие приемате нашите Общи Условия и Политика за поверителност.